In de thuiszorg moet
je goed kunnen schakelen

De wijkverpleegkundige van Thuiszorg Groot Gelre is een veelzijdige duizendpoot die van vele markten thuis is. De wijkverpleegkundige beoordeelt situaties en schat de zorgbehoefte in van een nieuwe cliënt tijdens een zogeheten intakegesprek. Vervolgens wordt de zorg op maat geregeld, gecoördineerd en verleent de wijkverpleegkundige ook zelf een deel van de zorg. Allemaal taken die tot doel hebben om mensen zo lang mogelijk thuis in hun eigen omgeving te laten wonen. Want dát staat bij DrieGasthuizenGroep, waarvan Thuiszorg Groot Gelre onderdeel is, hoog in het vaandel: cliënten die zo zelfstandig en zo prettig mogelijk kunnen leven, vertrouwd en veilig, ook al zijn mensen wellicht (tijdelijk) wat beperkter geworden. Er wordt steeds gedacht vanuit mogelijkheden en cliënten worden daarin ondersteund door kundig personeel.

Zo lang mogelijk veilig thuis

Onlangs nog deed zich een situatie voor die om kordate actie vroeg. Een slechtziende oudere meneer komt weer thuis na een ziekenhuisopname. Terug in zijn eigen vertrouwde huis. Maar er is iets veranderd. Zijn betrokken kinderen staan voor hem klaar, net als altijd. Toch gaat het allemaal niet meer zo lekker, het lukt niet meer zelf. Meneer wil heel graag thuis blijven wonen en verhuizen naar een zorginstelling zo lang mogelijk uitstellen. De wijkverpleegkundige komt in actie en schakelt, in goed overleg met meneer en zijn kinderen, een netwerk van professionals in. Samen met onder meer de huisarts wordt een plan opgesteld waarbij zo lang mogelijk veilig thuis wonen het uitgangspunt is. Er wordt hulp geregeld; bij het aanreiken van medicatie en bij het douchen en kleden. Via de wijkcoach en de thuiszorg wordt huishoudelijke hulp ingezet. De kinderen zorgen voor eten en drinken en melden, samen met de wijkverpleegkundige, hun vader aan voor personenalarmering. Als dat allemaal op orde is, bespreekt de wijkverpleegkundige de daginvulling. Wat zijn de wensen en mogelijkheden, daarbij rekening houdend met de slechtziendheid? Voorlezen en wandelen blijken een goed idee. Dat laatste is vooral ook goed voor de rug die een beetje opspeelt. Samen met de wijkcoach zoekt de wijkverpleegkundige een ‘maatje’, een vrijwilliger, die kan voorlezen en wandelen met meneer. En zo is in korte tijd de keten gesmeed tussen familie, vrijwilligers en professionals waardoor verhuizen voorlopig niet aan de orde is.

Neem gerust contact op voor meer informatie

Bij DrieGasthuizenGroep kunt u terecht voor: Extra Services, Thuiszorg Groot Gelre en Zorgvriendelijk Wonen in een appartementencomplex of een woonzorgcentrum zoals aan de Rosendaalseweg 485. Daarnaast biedt DrieGasthuizenGroep expertise, advies en behandeling vanuit ParaGo. Benieuwd of de wijkverpleegkundige ook iets voor u kan betekenen?

‘In de thuiszorg moet je goed kunnen schakelen’
Cliënten geven ons een 8.0
DrieGasthuizenGroep kreeg 596 waarderingen. 92% beveelt ons aan. Geef uw waardering zodat we onze zorg nog beter kunnen maken. Bekijk waarderingen