'Je krijgt ruimte om jezelf te ontwikkelen'

Gitta van den Heuvell (45) is bestuursassistent bij DrieGasthuizenGroep. Haar werkplek is het Sint Petersgasthuis in de Arnhemse binnenstad. Gitta regelt op de achtergrond zo ongeveer alles wat geregeld moet worden om de bestuurders Angela Jansen en Karin Reesing zo plezierig en effectief mogelijk hun werk te laten doen. Een baan die drijft op vertrouwen, een rol die haar op het lijf geschreven is.

Ik werk 32 uur per week, zodat er naast mijn werk ook tijd overblijft voor mijn gezin -een man en twee zonen-, de hond, een pony en de konijnen. O ja, ik ben ook vrijwilliger bij Scouting. Ik leg de lat hoog, maar ik doe het mezelf aan. Omdat ik het vooral leuk vind, ik moeilijk nee kan zeggen. Mijn baan is intensief, best pittig vaak. Tegelijk geniet ik enorm van mijn werk, omdat er alles inzit wat ik leuk vind. Mijn positie is ook best bijzonder. Ik heb geen budget, geen personeel, maar wél veel verantwoordelijkheden.

Na mijn hbo-opleiding personeel en arbeid ben ik naar Schoevers gegaan om daar een secretaresseopleiding te volgen. Toen ik op de havo zat, zei mijn moeder al: ‘je moet secretaresse worden, dat past jou zo goed.’ Zelf had ik vooral tijd nodig om uit te vinden wat bij me past, wat ik leuk vind. Om die reden heb ik in verschillende branches gewerkt, voor heel verschillende bazen ook. Dat bewuste ‘jobhoppen’ heeft ertoe bijgedragen dat ik nu de baan heb die bij me past, een met veel verantwoordelijkheid.

Werken voor een tweehoofdige raad van bestuur is best pittig. Wekelijks overleggen wij met z’n drieën en verder opereer ik vrij zelfstandig. De agenda’s van de bestuurders beheer ik. Ik bereid afspraken waar nodig inhoudelijk voor. Mijn positie is centraal, dus ik zie en hoor veel. Dat is interessant en soms ingewikkeld. Veel besluiten neem ik zelf en bij twijfel overleg ik. Ik heb veel vrijheid, omdat Angela en Karin weten dat hetgeen gedaan moet worden, ook gebeurt. Vertrouwen is absoluut de basis van onze samenwerking.

Daarnaast ondersteun ik de raad van toezicht, de centrale cliëntenraad en de huurdersraad. Daar waar ruimte is, probeer ik verdieping en verbreding te bereiken, maar ook ontwikkelingen te integreren waardoor we bijvoorbeeld effectiever kunnen vergaderen. Het vergadersysteem iBabs is daar een voorbeeld van. Eindeloos notuleren is passé, alle relevante afspraken en informatie worden digitaal gedeeld.

Binnen het landelijke expertpanel van secretaresses in de zorg werk ik met twaalf sparringcollega’s aan verbetering binnen ons vakgebied, aan verdieping op inhoud. Met een aantal collega’s heb ik meegedacht en meegewerkt aan de vormgeving voor een opleiding bestuursassistent. Die bestond nog niet, terwijl de praktijk wel behoefte heeft aan goed opgeleide assistenten. Bestuurders stimuleren dit, dat helpt zeker. Aan de secretaresse oude stempel, de stille kracht die alleen in opdracht uitvoert en verder haar mond dichthoudt, is op dit niveau steeds minder behoefte.

DrieGasthuizenGroep is een goede werkgever, heel sociaal ook. Dat zie je onder andere terug in de lange dienstverbanden. Wat heel belangrijk is; je krijgt hier ruimte om jezelf te ontwikkelen, beter te worden in je werk. Of door te groeien naar misschien een nieuwe functie. Die kansen moet je pakken! Ik werk hier inmiddels alweer een tijdje, met veel plezier. Voor mijn functie en voor mijzelf zijn de mensen voor wie ik werk cruciaal: met Angela en Karin heb ik het erg goed getroffen. Ik ben voorlopig nog niet klaar, er is hier genoeg te doen.

‘Je krijgt ruimte om jezelf te ontwikkelen’
Cliënten geven ons een 8.0
DrieGasthuizenGroep kreeg 596 waarderingen. 92% beveelt ons aan. Geef uw waardering zodat we onze zorg nog beter kunnen maken. Bekijk waarderingen