“Ik combineer werken en leren als een soort tweede natuur”

Binnen DrieGasthuizenGroep valt er wat te kiezen! Zo kun je je bijvoorbeeld blijven ontwikkelen door middel van een extra opleiding, net als Eugenie heeft gedaan. Lees hieronder haar verhaal!


Eugenie Ulrich (50) is nooit uitgeleerd. Haar tweejarige opleiding tot helpende zit er bijna op, het diploma ontvangt ze binnenkort. In the pocket en klaar? Welnee, ze kijkt alweer vooruit! Misschien dat ze doorpakt, zodat ze straks helpende+ is. Eugenie heeft een doel voor ogen: het liefst wil ze doorgroeien richting de somatische dienstverlening, als het even kan binnen de zorgstudio’s van DrieGasthuizenGroep.

Ik combineer werken en leren als een soort tweede natuur. Na het behalen van mijn vmbo-diploma ben ik met werken begonnen in de keuken van het voormalige Gemeente Ziekenhuis in Arnhem. Daar heb ik me opgewerkt tot voedingsassistente. Daarna schakelde ik door naar zorg gespecialiseerde schoonmaak. Ook daarvoor heb ik tussentijds alle vakdiploma’s gehaald, zodat ik tot leidinggevende kon doorgroeien. Zestien jaar geleden heb ik, na een tijdelijke break om voor mijn dochter te zorgen, de overstap naar ouderenzorg gemaakt. Een goede keuze!

Bewust heb ik toen gekozen voor een combinatiebaan, ik werkte in de huishouding en was gastvrouw op één van de locaties. Toen de taken in de huishouding door een extern bedrijf werden overgenomen, heb ik voor een interne opleiding tot huiskamerbegeleider gekozen. Alle werkzaamheden die daarbij horen kwamen aan bod: observatie, hulp bij het eten (met ook aandacht voor slikproblemen), rapporteren, samen koken, boodschappen doen, zorgen voor. Om je functie als huiskamerbegeleider voor licht dementerenden optimaal uit te voeren, krijg je met regelmaat bijscholing, via het leermanagementsysteem van DrieGasthuizenGroep, Diggel. Dit houdt je scherp, zorgt ervoor dat je signalen rond bijvoorbeeld Parkinson en dementie sneller oppikt. Zo’n training geeft je handvatten om er goed mee om te gaan.

Twee jaar geleden startte ik met de opleiding tot helpende, aan het RijnIJsselcollege in Arnhem. Sinds die tijd combineer ik werken in de zorg met lange dagen in de schoolbanken én het bijbehorende huiswerk. Er komt weer van alles op je af, vakken als Nederlands en rekenen bijvoorbeeld. De eerste maanden vond ik heel pittig, maar na verloop van tijd vind je je ritme toch wel weer. Ik heb bijna alles met voldoende gehaald, behalve voor de rekentoets. Die ga ik herkansen, ik wil ook die benodigde 0,6 punten nog binnenhalen. Het is niet per se nodig voor mijn diploma Helpende, maar komt misschien wel van pas als ik doorga voor niveau helpende+. Want bij die functie hoort ook het verstrekken van medicatie en daarvoor is een voldoende voor rekenen misschien wel noodzakelijk.

Lees alles over opleiden binnen onze organisatie

 

“Ik combineer werken en leren als een soort tweede natuur”
Cliënten geven ons een 8.0
DrieGasthuizenGroep kreeg 596 waarderingen. 92% beveelt ons aan. Geef uw waardering zodat we onze zorg nog beter kunnen maken. Bekijk waarderingen