'Bij ons valt er wat te kiezen'
Onno Ettema (32) deelt zijn verhaal

Onno Ettema (32) is adviseur arbeidsmarkt bij DrieGasthuizenGroep/Thuiszorg Groot Gelre. Voordat hij vorig jaar zomer in dienst kwam werkte hij in de gehandicaptenzorg en kinderopvangsector, volgde hij een opleiding in coaching, werkte hij voor diverse gemeenten als re-integratieconsulent en als adviseur sociaal domein. Onno weet dat de zorgvraag in Nederland toeneemt terwijl het aantal mensen dat in de (ouderen)zorg wil werken niet vanzelfsprekend meegroeit.

Hard werken en te weinig verdienen. Dat is toch wel een beetje het imago waarmee de zorg worstelt. Ik zou het liever anders formuleren: met een baan in de zorg is wel degelijk een goede boterham te verdienen. Nee, extreem rijk word je niet, maar het werk levert veel extra’s op en biedt volop perspectief. Wie hart voor mensen heeft, kan bij ons een mooie carrière in de zorg maken.

Mijn belangrijkste missie is duidelijk maken wat werken in de zorg inhoudt. Wat doen we hier en voor wie? Welke kansen liggen er, met welke organisaties werken we samen en wie zijn onze partners? Een baan bij DrieGasthuizenGroep/Thuiszorg Groot Gelre is een baan met perspectief, een persoonlijke keuze voor duurzame inzetbaarheid. Wie op een bepaalde plek is uitgekeken of uitdaging mist, kan intern doorschuiven naar een andere locatie of functie. Interne mobiliteit noemen we dat. Het gaat zelfs verder, dankzij nauwe samenwerking met zorgpartners in de regio begeleiden we collega’s ook naar functies binnen ziekenhuizen, gehandicaptenzorg of psychiatrie bijvoorbeeld. Goede, gemotiveerde medewerkers binnen de regio voor de zorg behouden, dát is de verantwoordelijkheid die we met onze partners serieus aangaan.

In de praktijk betekent het letterlijk dat we onze medewerkers ruimte bieden zich te ontwikkelen. Wie wil krijgt de kans een tijdje mee te lopen in een functie op plek die aansluit bij de ambities.  Binnen onze organisatie of daarbuiten. Soms leidt het ertoe dat we een medewerker kwijtraken, bijvoorbeeld aan ziekenhuis Rijnstate, een van onze partners. Tegelijkertijd winnen we een ambassadeur voor onze organisatie. Een werkgever die proactief meebeweegt, die bijdraagt aan een mooie loopbaan in de zorg, wordt altijd gewaardeerd.

Wie bij DrieGasthuizenGroep/Thuiszorg Groot Gelre begint, krijgt meteen support. Nieuwe medewerkers worden altijd gekoppeld aan een praktijkbuddy, een vaste begeleider die de eerste tijd met je meeloopt, je introduceert en wegwijs maakt. Zij zorgen voor een kwalitatief goede start, zodat nieuwe medewerkers sneller hun weg vinden, meteen houvast in hun nieuwe baan krijgen. Gelijktijdig leveren ze een waardevolle bijdrage aan onze teams, omdat vanuit het perspectief van de nieuwe medewerker dingen opvallen. Onlogische zaken worden sneller opgemerkt en aangepakt.

Er valt nogal wat te kiezen in de zorg, in deze regio vooral bij ons. Voor thuishulpen, voor verzorgenden in de wijk, voor begeleiders in onze woonzorgcentra, maar ook op ons kantoor bieden we diverse functies. Van niveau 1 tot en met wetenschappelijk geschoold niveau. We zetten ons daarom graag nadrukkelijker op de kaart, met een nieuwe website waarop collega’s vertellen over hun werk. We hebben veel te bieden, dat mag best wel eens gezegd worden.

‘Bij ons valt er wat te kiezen’
Cliënten geven ons een 8.0
DrieGasthuizenGroep kreeg 596 waarderingen. 92% beveelt ons aan. Geef uw waardering zodat we onze zorg nog beter kunnen maken. Bekijk waarderingen